Kabak çiçeği

Kabak  çiçeği

19 Temmuz 2011

Biber ve Salatalıklar



Yazın vazgeçilmezi biberi hepimiz bir şekilde sever ve kullanırız.Genelde yemeklerde yardımcı madde olarak kullanılsa da,bilhassa kahvaltı sofralarında çıtır çıtır yenmesi ve keyifli,sohbeti bol Pazar kahvaltılarında da kızartılarak yenilmesi ile meşhurdur.En azından bizim Ailenin menüsünde bu şekilde yer alıyor.
Kabaktan sonra ikinci çıkan sebzemizdi biber.Hızla ve giderek çoğalarak büyüdüler.Aralıklarla köklerinin hava alması için çapaladık ve doğal gübre ile beslenmelerini,güçlenmelerini sağladık.Onlar da bizim yüzümüzü kara çıkarmadı Hamdolsun.Bol bol değişik soslarla kızartması  yapıldı,yemeklerde kullanıldı,eşe dosta bolca dağıtıldı ve ilk kışlık biber kurutması olarak yakında terasta güneşle buluşmaya hazırlanıyor.








Bu çekim yine dişi Erol atar yeğenime ait. 4 yaş için çok güzel perspektif


Ve küçük Fotoğrafçımız  biber toplarken



Salatalığın ilk hali 



Ve Büyüyor 
                                         
                                  Suyu da bol verince sağolsunlar coştukça coştular


                                   Sivri,kıl biber ; çok acı çook


                                                 Minik dolmalık biberlerden fırında dolma nasıl da güzel oluyor


                               Taze salatalıkta birbaşka oluyor hani

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder