Kabak çiçeği

Kabak  çiçeği

04 Temmuz 2011

Kabak çiçeği hakkında

Kabak çiçeği ; adı üstünde bildiğimiz kabağın ,meyvesini vermeden önceki ilk hali.Kabak büyümeye başladıkça çiçek kabağın ucunda varlığını sürdürür ve siz onu ana ocağından ayırasıya kadar devam eder bu birliktelik.(Farkındayım çok dramatik bir anlatım oldu idare edin artık ;ilham böyle birşey işte engellenemiyor ne yazık ki )J

Kabak Çiçeğinin en güzel görüntüsü ve yanı sıra pişirilmeye en hazır hali çiçeklerinin açmış olduğu sabahın erken vakitleridir.O vakitte toplamazsanız ,yapraklarını içine doğru kapatır bir sonraki sabaha kadar açılmamak üzere.Rüzgardan çiçeklerinin düşme durumu da olabilir tabii.O zaman işte benim gibi bir kabak çiçeği sevdalısıysanız içiniz sızlar, çok üzülürsünüz.Zira,kaybedilen, her zaman bulunası birşey değildir.

Velhasıl açılır ve kapanır anlayacağınız.

Sabahın erken vakitlerinden toplarsanız yaprakları açık olduğu için çok güzel dolmasını yapabilirsiniz.İnanın yok böyle bir lezzet.Ege gölgesine has bir yemek genel itibarıyle.Bilhassa Bodrum ve Muğla yemeğidir kendileri.Pazarlarda çok nadir bulunur.Belki, Pazar’ın sabah vakti ilk saatlerinde bulabilirsiniz.Yöresel mutfaklarda biraz pahalı bir lezzet olması da ,kolay bulunamamasının üzerine tuz biber olunca, ektik bahçemize kabakları.Hani, şu ana kadar çok tıka basa yediğimi söyleyemesem de ,yine de yaptık birşeyler

Aşağıda, meşhur,nam-ı değer ''Kabak çiçeği dolmasını '' görüyorsunuz.
 Bu da kabak çiçeğinin günün ilk saatlerinden sonraki içine kapanmış hali .


Çiçekleri kapalı  haldeyken toplayıp ,un ve yumurtadan oluşan bulamaca batırıp ,yağda kızartır üstüne de sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biberli yağdan oluşan sos yaparsanız ,hani tadından yenmez derim. Bu anlatımın resmini es geçmişim,en yakın zamanda ilave edeceğim inşaallah.O zamana kadar siz bir hayal edin bakalım  dostlar !
Çiçeğin açmış halinin resmi ana sayfamda mevcut olduğu için yeni bir ekleme yapmıyorum.Yeniden bir göz alıcı şekilde bakın derim.
Vesselam








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder